Spring naar content

8 TIPS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN PERSONEELSFEEST

Wil je een personeelsfeest organiseren? Om je medewerkers te bedanken, voor teambuilding of gewoon omdat je zin hebt in een goed feest. Een personeelsfeest is altijd een goed idee (mits het goed georganiseerd wordt natuurlijk)! Met een simpele borrel ben je er niet. De impact van een personeelsfeest wordt vaak onderschat. Een goed georganiseerd personeelsfeest kan namelijk ontzettend waardevol zijn voor je bedrijf. We geven je acht tips.

 

1. PERSONEELSFEEST ORGANISEREN MET EEN DOEL

Bepaal eerst je doelstelling! Wat is het doel van het personeelsfeest? Wil je je medewerkers bedanken voor hun inzet, samen een nieuwe weg inslaan of wil je de band van het team versterken? Allemaal goede redenen. Maar iedere reden vraagt om een andere manier van organiseren.

 

2. WIE NODIG JE UIT VOOR HET PERSONEELSFEEST?

Nu denk jij, het personeel natuurlijk! Maar laat je hen alleen komen of zijn partners ook welkom? Vaak voegt dit wel echt iets toe aan het feest. Op deze manier leren collega’s elkaar net wat persoonlijker kennen.

Wil je een stapje verder gaan? Organiseer dan een familiedag waarbij de kinderen ook welkom zijn. Communiceer dit wel op tijd zodat iedereen nog voldoende tijd heeft om een oppas te regelen.

 

3. HOEVEEL BUDGET IS ER BESCHIKBAAR?

Het budget bepaalt hoe het feest eruit gaat zien, welk entertainment je kunt boeken en hoe groot je kunt gaan denken met je evenement. Waren de resultaten de afgelopen periode boven verwachting? Dan mag je je personeel best wel bedanken met een groot feest!

 

4. ORGANISEER JE ZELF HET PERSONEELSFEEST OF BESTEED JE HET UIT?

Zodra je weet wie je voor het personeelsfeest uitnodigt, kun je na gaan denken of je het feest zelf wil organiseren of dat je dit uitbesteedt. Je kunt uiteraard zelf je personeelsfeest organiseren. Mocht je dit van plan zijn, dan moet je er wel rekening mee houden dat hier veel tijd in gaat zitten. Vaak is het een stuk gemakkelijker en voordeliger om je personeelsfeest uit te besteden. STRND gaat exclusief voor onvergetelijke events. Waar wij blij van worden? Andersom denken en het dan net een tikkeltje anders doen.

5. SPREEK WAARDERING UIT!

Een personeelsfeest is vaak bedoeld als blijk van waardering naar het team. En dit kan natuurlijk alleen met een waardig feest. Een feest waar tijd en energie in gestoken is. Grijp het juiste moment aan, om het woord naar het personeel te richten en hen te bedanken voor alle inzet! Dit zal goed ontvangen worden, dat weten wij zeker.

 

6. VOOR WELK THEMA GA JE?

Kies je voor chique, casual of moet iedereen in een over de top foute outfit komen? Denk na over de sfeer die je wilt uitstralen. Hoe wil je dat jouw medewerkers het personeelsfeest ervaren? Kies niet voor het meest voor de hand liggende thema. Daag jezelf en ons uit! Het moet een onvergetelijk feest worden.

 

7. WELK ENTERTAINMENT PAST BIJ HET PERSONEELSFEEST?

Heb je het thema bedacht? Mooi. Dan gaan we over op het entertainment dat daarbij past. Nodig je een swingende band uit of kies je voor een DJ die de voetjes van de vloer krijgt? Of ga je van links… naar rechts… met Snollebollekes? tététété… Als de muziek goed is dan is het grootste deel van het feest eigenlijk al geslaagd.

 

8. DENK NA OVER DE ACTIVITEITEN

Denk goed na over de activiteiten voor het personeelsfeest. Deze moeten aansprekend zijn voor de hele groep. Je wilt niet dat een deel van de medewerkers (en eventueel de partners en kinderen) niet mee kunnen doen. Een activiteit waar niemand enthousiast van wordt kun je beter laten voor wat het is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een escape room tijdens je personeelsfeest, een toffe VW bus als photobooth of de Karaoke Caravan. Niks is te gek!

 

WIL JE HET ORGANISEREN VAN JE PERSONEELSFEEST UITBESTEDEN?

Volledig ontzorgen is ons doel. En het creëren van de ideale evenementenlocatie die voldoet aan alle wensen, dat ook. We hebben al veel unieke personeelsfeesten mogen hosten, organiseren en produceren.

We bekijken graag de mogelijkheden met je!