Spring naar content

SAMENWERKEN EN ZORGEN VOOR ELKAAR

Maart 2020 – events.nl

In tijden van crisis is het noodzakelijk om samen te blijven werken, positief én creatief te blijven. STRND kan even niet doen wat zij als locatie én eventorganisatie zo graag doen: mensen samenbrengen op mooie events, live! Dat heeft hen er echter niet van weerhouden om te doen wat zij het liefst doen: samenwerken en zorgen voor elkaar.

corona virus event strnd breda

HAMSTERWOEDE

Het is maandagochtend 07:30 uur, de ochtend nadat de overheid het besluit heeft genomen om alle horeca te sluiten tot in ieder geval 6 april aanstaande. Breda, een bourgondische stad met vele restaurants, kroegen en evenementen, slaat de handen direct ineen. Ineens zaten horecaondernemers met een overbodige voorraad verswaren. Doordat supermarkten plots geen versproducten meer over hielden door de ontstane hamsterwoede kwamen voedselbanken abrupt in de problemen: Geen aanvoer meer van voedsel.

VOEDSELKETEN CREATIEF VERLEGD

In een mum van tijd werd de voedselketen creatief verlegd en zo een inzamelingsactie op gang gebracht met als eindpunt de parkeergelegenheid van evenementenlocatie STRND. In slechts 2 uur tijd kwamen ruim 50 Bredase horecaondernemers belangeloos hun vers voorraad brengen, hielpen er 20 Bredase vrijwilligers om alles in goede banen te leiden en werd er ruim 1000 kilo etenswaar verzameld en naar de voedselbank gebracht.

strnd breda horeca inzamelactie corona

NIEUWE BETEKENIS ‘OUTSIDE IN EVENTS’

Het motto van STRND ‘Outside in Events’ heeft er binnen de beperkingen van de overheidsmaatregelen weer een betekenis bij gekregen. En er gaan snel meer van deze Out of the box initiatieven volgen in samenwerking met oa gemeente, Koninklijke Horeca Nederland en hulpbehoevende instanties. STRND en vele Bredase (horeca) ondernemers hebben hier een geweldige energie boost van gekregen en kijken dan ook positief en creatief naar oplossingen in crisistijd!

coronavirus strnd evenementenbranche khn